Arkistot

Viime blogipostauksessa uhittelin hulluttelevani ja koittavani lapselleni yksiä päiväunia.

No eihän se mennyt niin kuin piti. Niin kuin ei vauva-arjessa muutenkaan aina mene aivan niin kuin suunnittelee.

Lyhyesti: Rakas poikamme päätti tuona seuraavana päivänä herätäkin aivan liian aikaisin, joten oli jo ajatuksena varsin mahdoton, että nukuttaisiin yhdet päiväunet. Ensimmäisille päiväunille sain hänet vallan hyvin nukahtamaan 1,5h. Harvinaisen harvinaista herkkua! Laitoin lapseni hieman aiempaa aikaisemmin päiväunille ja uskoin löytäneeni sen jujun uudelleen, millä saadaan taas päiväunet toimimaan.

No. Ne toiset päiväunet. Jessus. Kaksi tuntia taistelin poikani kanssa päiväunista. Kokeiltiin niin rattaita (takapihalla seisovia ja lenkillä liikkuvia) ja omaa sänkyä. Mikään ei toiminnut. Päiväunia vastustettiin niin kovin, että meinasi itseltä usko loppua. Kihisen ehkä sisäisesti raivoa ja samalla myös sitten sain selkäni venähtämään leluja kerätessä lattialtä.

Onneksi isimies tuli töistä kotiin ja lähti pojan kanssa pienelle lenkille, jonne rauhottui ja nukkui pikaiset 15minuutin unet. No, ilta onneksi sujui hyvin ja poika oli lyhyiden unien jälkeen taas Naantalin aurinkona.

Viikonlopun aikana kahdet päiväunet ovat toteutuneet ihan ok. Olen saanut vauvan nukahtamaan uudelleen muutaman kerran ja jatkamaan unia siitä 30 minuutista 60 minuuttiin. En siis luovuta vielä. Vielä ei hullutellakkaan ja kokeilla niitä yksiä päiväunia. Mennään vielä tällä.

Nyt täällä muutenkin jyllää pojalla joko flunssa tai sit ne itse pirulaiset (hampaat) kiusaa. Eletään siis epänormaalissa olosuhteissa (like always), joten nyt tämä äiti laittaa hetkeksi jäitä hattuun ja annetaan vauvalle armoa. Rukataan rytmiä taas kuntoon, kun tilanne tasoittuu (no, eipä se kauheasti ole tasoittunut 10kuukauteen, kun kaikenlaisia vaiheita tässä mennään!)

Nyt tämä äiti menee kauhusta kankeana nukkumaan, sillä huomenna koittaan kauan pelätty kirurginen viisaudenhampaiden poisto. IIK.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Meidän päivä

to helmi 6 , 2020
Tosiaan, tuossa aiemmin huutelin siirtymisestä yksiin päiväuniin. Ja tosiaan, niihin ei olla nyt siirtymässä, vaan pyritään vielä pysymään ja pitämään tämä kahden päiväunen taktiikka. Pyrin […]